Aktuellt / Senaste nyheter

SEMESTER V.28-V.31

2023-07-03

"Nu tar vi semester i vanlig ordning. Blir väl vila, bad och lite målning. Skulle det vara nånting, så prova att ring. Numret är 0706-820699 som ni ska slå, annars hörs vi i vecka trettiotvå". Önskar Er alla en riktigt skön sommar! Varma hälsningar Patrik Kenth Britta Lennart

6 mm och Prishöjning

2023-06-12

All pellets från Scandbio blir 6mm. Under sommaren kommer 8 mm pellets i säck att fasas ut till förmån för 6 mm. Från och med 14/6 höjs priset 150 kronor/pall på värmepellets från Scandbio. Det som berörs är 2,4 och 6 palls poster.

Bulkpellets 6/8 mm

2023-05-24

Vi kommer från slutet av juni att leverera Bulkpellets i 6 eller 8 mm diameter i vårt val. Det är en av våra leverantörer, SCANDBIO som går över till att enbart tillverka 6 mm pellets. Vänligen läs mer om detta och andra förändringar här.

Anledningen till denna förändring enligt Scandbio:
”6 mm är standarddimension i övriga Europa och utvecklingen av pelletsanläggningar sker därför främst för just 6 mm pellets. Vi hoppas och tror därför att omställningen även på sikt kommer vara av godo både för våra kunder och för oss och att skiftet sker utan större problem för dig.”

Välkommen till vår nya hemsida!

2022-10-21

Vår förhoppning är att det ska bli lättare att navigera och att det ska bli tydligare att se priset på den produkt Ni söker.

Det har tillkommit många nya kunder senaste åren, vilket vi är glada för, men för att hinna med så kommer vi att begränsa leveransområdet. Därför måste man numera ange sitt postnummer för att göra en beställning. Har man som befintlig kund hamnat utanför vårt leveransområde, så ber vi Er att ringa oss.

Innevarande säsong kommer vi inte kunna leverera till några nya kunder, gäller samtliga produkter.

För er som köper Ströprodukter från BMR så har vi utökat med Halmpellets, som alternativ då Stallpellets är svårt att få tag i.

Tips! Välj att få Er faktura vi KIVRA, lätt för oss att skicka och lätt för Er att inte missa någon betalning då det kommer påminnelse i appen.

Brand i spånlager

2022-08-24

BMR meddelar att de under söndagen hade en allvarlig brand i sitt spånlager. Redan långa leveranstider kommer därför att bli ändå längre. Man får räkna med minst en månad. Man stoppar även försäljning till nya kunder.

Prishöjningar och begränsningar

2022-08-18

Scandbio höjer sina priser på Stallpellets och värmepellets.

Nya priser gäller from torsdag 18 augusti. Samtidigt kommer det införas begränsningar. Max 6 pallar per order. Inga nya kunder kan handla. 6 mm pellets är tillfälligt slut. Pellets i storsäck är slut tillsvidare.

Som skäl nämns en ökad efterfrågan på en redan orolig marknad. Man hoppas att dessa åtgärder ska säkerställa leveranser hela säsongen, risken är annars stor att pelletsen tar slut i vinter.

Nya prishöjningar

2022-07-01

BMR och Scandbio höjer sina priser på pellets & ströprodukter.

Semester och Prishöjningar

2022-06-20

Det har varit kraftiga prishöjningar på värmepellets och stallpellets senaste tiden. Leverantörerna turas om att höja och det med väldigt kort varsel, vilket gör att vi inte hinner med att meddela Er innan höjningar sker, beklagar detta! Priset på pellets ligger nu på ca 75 öre per kWh, vilket är en prishöjning på runt 15 öre per kWh. Jämför man dessa priser med priset på andra energislag, olja, gas, el så är pellets mer ekonomiskt än tidigare. Detta kanske framstår som en klen tröst men behöver ändå påpekas… Vi stänger för semester V28-V31 och önskar alla kunder en skön sommar.

Särskilda Leveransvillkor

2022-01-21

Vänligen notera att vi gör vad vi rimligen kan för att säkerställa våra leveranser under våra vanliga villkor, men med tanke på COVID-19 krisen kan detta inte garanteras. Dessutom hör vi från våra leverantörer att så väl råvara som färdiga produkter börjar att sina, anledningen är den kalla vintern och hög efterfrågan.

Prishöjning BMR

2022-01-01

BMR höjer priser på sina ströprodukter. Nya priser gäller från 1 januari.

Prishöjning Scandbio

2021-12-27

Scandbio höjer priset på värmepellets och stallpellets igen.

Pallarna höjs med 125:- per pall. Bulkpellets höjs med 250:- per ton. Där har vi valt att göra en mindre höjning men lägger på en extra avgift på 150:- per ton utanför Västra Götaland, där vi i normala fall inte kör själva. Vi kan bara beklaga alla dessa prishöjningar! De nya priserna gäller from 27-12-2021.

Prishöjning SCA

2021-12-14

Från och med 1 januari höjs priset på pellets från SCA.

Priset höjs med 160:- per pall, både Värmepellets och Stallpellets.

Storsäcken höjs med 110:-.

Prishöjning Scandbio

2021-10-14

På grund av kraftigt ökade kostnader för pallar, plastsäckar, huvplast, elektricitet och transporter uppdaterar vi vår prislista fr.o.m. 2021-10-18.

Leveranstiden utökas omgående till 10 arbetsdagar tills vidare för att kunna hålla lovade leveranstider då stark efterfrågeökning har inneburit svårigheter att hålla utlovade 5 arbetsdagar.

Prishöjningen avser endast säckad vara. Pellets i lösvikt/bulk kan komma att höjas framöver.

Scandbio Stallpellets

2021-01-18

Nu kan ni beställa Scandbio Stallpellets på vår beställningssida eller i Webbshop Klarna till kampanjpris, gäller till 31 mars 2021.

Prisexempel per pall 2540:- vid köp av 2 pallar, 2165:- vid köp av minst 6 pallar, 1995:- vid köp av minst 13 pallar.

Sedan en tid tillbaka erbjuder vi även ströprodukter som torv och kutterspån mm till stall och lantbruk. Leveranser sker direkt från vår leverantör BMR i Malmbäck.

Prissänkning

2020-10-06

Lagom till starten på eldningssäsongen sänker vi priserna på vår bulkpellets och för direktleveranser av pallar från SCANDBIOS fabriker. Ni hittar de nya priserna på fliken Pellets/Priser.

Önskar alla en riktigt skön & mysig höst!