Aktuella nyheter

2022-08-24

Brand i spånlager

BMR meddelar att de under söndagen hade en allvarlig brand i sitt spånlager. Redan långa leveranstider kommer därför att bli ändå längre. Man får räkna med minst en månad. Man stoppar även försäljning till nya kunder.


2022-08-18

Prishöjningar och begränsningar

Scandbio höjer sina priser på Stallpellets och värmepellets.
Nya priser gäller from torsdag 18 augusti. Samtidigt kommer det införas begränsningar. Max 6 pallar per order. Inga nya kunder kan handla. 6 mm pellets är tillfälligt slut. Pellets i storsäck är slut tillsvidare.
Som skäl nämns en ökad efterfrågan på en redan orolig marknad. Man hoppas att dessa åtgärder ska säkerställa leveranser hela säsongen, risken är annars stor att pelletsen tar slut i vinter.


2022-07-01

Nya prishöjningar

BMR och Scandbio höjer sina priser på pellets & ströprodukter.


2022-06-20

Semester och Prishöjningar

Det har varit kraftiga prishöjningar på värmepellets och stallpellets senaste tiden. Leverantörerna turas om att höja och det med väldigt kort varsel, vilket gör att vi inte hinner med att meddela Er innan höjningar sker, beklagar detta! Priset på pellets ligger nu på ca 75 öre per kWh, vilket är en prishöjning på runt 15 öre per kWh. Jämför man dessa priser med priset på andra energislag, olja, gas, el så är pellets mer ekonomiskt än tidigare. Detta kanske framstår som en klen tröst men behöver ändå påpekas… Vi stänger för semester V28-V31 och önskar alla kunder en skön sommar.


2022-01-21

Särskilda Leveransvillkor

Vänligen notera att vi gör vad vi rimligen kan för att säkerställa våra leveranser under våra vanliga villkor, men med tanke på COVID-19 krisen kan detta inte garanteras. Dessutom hör vi från våra leverantörer att så väl råvara som färdiga produkter börjar att sina, anledningen är den kalla vintern och hög efterfrågan.


2022-01-01

Prishöjning BMR

BMR höjer priser på sina ströprodukter. Nya priser gäller från 1 januari.


2021-12-27

Prishöjning Scandbio

Scandbio höjer priset på värmepellets och stallpellets igen.
Pallarna höjs med 125:- per pall. Bulkpellets höjs med 250:- per ton. Där har vi valt att göra en mindre höjning men lägger på en extra avgift på 150:- per ton utanför Västra Götaland, där vi i normala fall inte kör själva. Vi kan bara beklaga alla dessa prishöjningar! De nya priserna gäller from 27-12-2021


2021-12-14

Prishöjning SCA

Från och med 1 januari höjs priset på pellets från SCA.
Priset höjs med 160:- per pall, både Värmepellets och Stallpellets.
Storsäcken höjs med 110:-


2021-10-14

Prishöjning Scandbio

På grund av kraftigt ökade kostnader för pallar, plastsäckar, huvplast, elektricitet och transporter uppdaterar vi vår prislista fr.o.m. 2021-10-18.
Leveranstiden utökas omgående till 10 arbetsdagar tills vidare för att kunna hålla lovade leveranstider då stark efterfrågeökning har inneburit svårigheter att hålla utlovade 5 arbetsdagar.
Prishöjningen avser endast säckad vara. Pellets i lösvikt/bulk kan komma att höjas framöver.


2021-01-18

Scandbio Stallpellets

Nu kan ni beställa Scandbio Stallpellets på vår beställningssida eller i Webbshop Klarna till kampanjpris, gäller till 31 mars 2021.
Prisexempel per pall 2540:- vid köp av 2 pallar, 2165:- vid köp av minst 6 pallar, 1995:- vid köp av minst 13 pallar.

Sedan en tid tillbaka erbjuder vi även ströprodukter som torv och kutterspån mm till stall och lantbruk. Leveranser sker direkt från vår leverantör BMR i Malmbäck.


2020-10-06

Prissänkning

Lagom till starten på eldningssäsongen sänker vi priserna på vår bulkpellets och för direktleveranser av pallar från SCANDBIOS fabriker. Ni hittar de nya priserna på fliken Pellets/Priser.

Önskar alla en riktigt skön & mysig höst


2019-08-19

Klarna

Nu är det dags för ny säsong och vi hälsar all våra kunder välkomna tillbaka efter en skön sommar. Det är ett stort antal kunder som tillkommit senaste två åren, framförallt bulkkunder, vilket vi är väldigt glada och tacksamma för. Vi försöker alltid leverera så snart ni önskar men vill påminna om att leveranstiden kan vara så lång som 10 arbetsdagar. Vi är också glada för alla leveranser som kan ske innan snö och halka kommer, så beställ så snart ni har plats i förrådet!

Nytt för denna säsong är att vi erbjuder Klarna (delbetalning mm) som betalningssätt för våra produkter. Ni går via beställningssidan och klickar på Webbshop/Klarna. Första gången får ni registrera konto, vid nästa köp loggar ni in med lösenord. Eller så beställer ni i det ”gamla” formuläret och låter Krokstorps Kvarn skicka fakturan.

Tyvärr meddelar Scandbio idag att det kommer ske en höjning på deras säckade produkter, detta gäller på hemleverans av pallar. Höjningen är i storleksordningen 150 kr per pall. Beställ till det gamla priset senast 24 augusti 2019.

Besök oss på Nossebro marknad onsdag 28 augusti, där temat denna gång är Energi & Värme. Representanter från Scandbio finns på plats. Passa även på att handla Eriksons charks goda grynkorv, som innehåller korngryn från en kvarn i närheten.


2020-08-18

SCA PelletskampanjPrissänkning på SCA pellets enl. följande
Småsäck på pall – 200 kr/pall
Storsäck – 150 kr/pall
Stallpellets – 200 kr/pall
Rabatten gäller till den 30 september.


2019-03-18

Öppnar för nya kunder

From måndag den 18 mars 2019 kan återigen ”nya” kunder lägga order.
Leveranstiden för direktleverans av pallar är 15 arbetsdagar.

Med vänlig hälsning Patrik, 0706-820699


2019-03-08

Hävning av restriktioner

”Vi ser att våra lager är stabila och att de till och med ökar lite, vilket gör det möjligt för oss att släppa på ytterligera restriktioner”.

Från och med i morgon fredag den 8 mars gäller följande:

 • Bulk inom 10 arbetsdagar (tidigare 5+10)
 • Pall inom 20 arbetsdagar (tidigare 30 dagar)
 • Restriktion på 2 pall / 3 ton tas bort
 • Webshopen öppnas upp (dock ej för nya kunder)
 • ÅF får beställa mer än 13 pall per gång

Vi släpper inte på följande restriktioner:

 • Stallpelletsförsäljning
 • Storsäcksförsäljning
 • Ny kund
 • Uttag över prognos
 • 1 order per vecka
 • Fortfarande risk för att det kan levereras färskpellets

Med vänlig hälsning Patrik, 0706-820699


2019-01-19

Bionorrpellets blir SCA Pellets

”Genom namnbytet blir vi tydliga och enhetliga i vår kommunikation och vårt produktvarumärke speglar SCAs gemensamma värdegrund.”
Färgerna på säckarna kommer att vara desamma men logotypen kommer succesivt att bytas ut. Mer information finns här, sca.com/logobyte

Leveranstiden på leveranser från SCA Pellets till vårt lager är nu 40 arbetsdagar. Nästa leverans väntas i mitten av februari. Vi har därför kompletterat med 8 mm´s pallar från Scandbio. Priset är något högre. SCA kommer att kunna leverera stallpellets först i slutet av mars.

Info från Scandbio

Just nu är efterfrågan på pellets större än tillgången i våra lager. Lagret sjunker i väldigt snabb takt och vi har vidtagit flera åtgärder föra att minimera problemen för er.
Vi har tyvärr inte kunnat producera fullt ut beroende på att våra leverantörer av råvara inte har kunnat motsvara leveranser av avtalade inköpsvolymer så att det matchar vår prognostiserade försäljning.
För att så få kunder som möjligt ska bli utan pellets väljer vi att from 23/1 begränsa uttagen.

 • Max uttag per order:
  2 pallar eller 3 ton bulk. Priser enligt gällande prislista.
 • Inga leveranser till nya kunder

Vi ändrar våra leveransfönster:
Pall-leveranser från 20 dagar till 30 dagar, där de första 20 dagarna är ”ledtid”.
Leveranser kommer inte att ske under de första 20 dagarna utan från dag 21-30.
Bulk-leveranser kommer fortsatt vara 20 dagar. För att hålla produktionen i gång kommer vi tillfälligt att sluta producera storsäck och stallpellets.

 • Färsk pellets
  Flera fabriker har eller närmar sig snabbt att endast ha färskpellets.
  Färsk pellets kan dels lukta väldigt illa och dessutom smula mycket. Scandbio kommer inte att ta emot reklamationer från kunder som ändå väljer att köpa denna pellets

Läget är alltså minst sagt Spännande! Ring mig för utförligare info om just Er leverans.

Med vänlig hälsning Patrik, 0706-820699


2018-12-17

Förlängda leveranstider

Våra leverantörer meddelar att man inte klarar av att leverera i den takt marknaden önskar. SCA har slagit produktionsrekord efter att kört extra skift i säckningen. Trots det klarar de inte sina leveranser och förlänger leveranstiden till 40 arbetsdagar. Detta gäller även leveranser till vårt lager. Direktleveranser av STALLPELLETS kommer först att ske från mars månad. Priset på SCA Pellets kommer att höjas fr o m 31/12.
Priset kommer att höjas med 375:- per pall, gäller 8mm, 6mm och Stallpellets. Priset på storsäck höjs med 260:-.

Scandbio har förlängt sina leveranstider till 20 arbetsdagar och meddelar samtidigt att de inte kommer kunna leverera till nya kunder, alltså kunder som inte finns registrerade i scandbios webbshop.

Vi har i dagsläget relativt stora lager av säckad vara. Vi har även pellets i lösvikt, bulk, för omgående leverans i de områden vi kör med egna fordon, Västra Götaland och delar av Halland.

Hur fortsättningen som följer ser ut beror till stor del på vädret.

 

I november tog vi vår nya Volvo (Svenskt så klart) i trafik.


2018-11-13

Hej Pelletskund

Torsdagen 15 november sker en prishöjning på SCANDBIOS produkter. Orsaken uppges vara den ”rådande marknadssituationen”, (läs stigande priser på spånet).

Samtidigt upphäver SCANDBIO begränsningen, som legat på max 4 pall eller 3 ton. De nya priserna kommer att synas på vår prislista from fredag 16/11.

Med vänlig hälsning Patrik
Krokstorps Kvarn


2018-08-24

Hej Pelletskund

Scandbio meddelar att det kommer ske ytterligare en prishöjning på deras produkter from. måndag 1 september. Höjningen blir ca 250:- per pall resp. 250:- per ton i lösvikt.
Orsaken är att det är fortsatt turbulent på marknaden. Det råder brist på råvara och priset stiger därefter, på vissa ingående råvaror har priset fördubblats.

Vår förhoppning är att marknaden stabiliserar sig så fort som möjligt men kommande säsong ser tyvärr ut att bli stökig, lite beroende på vädergudarna naturligtvis!

Order till rådande priser behöver komma in senast torsdag 30 augusti för att vi säkert ska hinna få in dem till Scandbio.

Med vänlig hälsning Patrik
Krokstorps Kvarn


2018-05-31

Leveranstider

Nu börjar lagren av säckad pellets att fyllas på hos våra leverantörer och leveranstiderna
återgår till för säsongen normala, 10 arbetsdagar. Producenterna hoppas på en mildare vinter till kommande
säsong eftersom lagren inte kommer hinna fyllas fullt ut under sommaren, man ligger ca 2 månader efter.

Passa på att beställ BioNorr Pellets innan aviserad prishöjning 1/8.
Pris: 2145:- per pall. Utkörning 100:- per pall. Stallpellets 2200:- . Storsäck 1510:-

Scandbio Pellets
2420:- per pall vid order om minst 3 pallar, fritt levererat från Ystad till Sundsvall
Bulkpellets 2720:- per ton vid order om minst 3 ton, fritt levererat.

Pellets är en fantastisk produkt. Omvandlad och lagringsbar solenergi!

Fotosyntes: ljusenergi + koldioxid + vatten >> druvsocker + syrgas

Förbränning: druvsocker + syrgas >> koldioxid + vatten + värme
När växter används som bränsle kallas de biobränsle. Biobränslen kan ersättas med ny växtlighet som tar upp den koldioxid som släpps ut vid förbränningen. Kolet cirkulerar alltså ständigt i ett kretslopp där ingenting försvinner, utan allt finns kvar.

Läs mer här.

Trevlig Sommar!

Med vänlig hälsning Patrik
Krokstorps Kvarn


2018-04-20

Hej Pelletskund

Hej!

Lördagen den 9 juni önskar vi träffa Er som är kund hos oss.

 • Var - Vid Scandbios pelletsfabrik i Ulricehamn
  Ulricehamn
 • När – Vi samlas och startar med kaffe kl 10.00 lördag 9 Juni.
  Vi avslutar vid 13 tiden med korv och bröd.
 • Hur – Ni tar er själva till fabriken.

Vi hoppas på en intressant och trevlig dag. Fabrikschefen Hans Persson och säljare Sebastian Grankvist kommer medverka. Hans beskriver hur tillverkningen av pellets går till och visar oss runt i fabriken. Sebastian pratar lite om säsongen som gått och läget inför kommande vinter.

Ta chansen att få en inblick i hur Er pellets blir till!


Då antalet platser är begränsat måste vi ha er anmälan senast 31 maj.

Ni anmäler er till Patrik på:
Telefon 0706-820699
Eller via mejl patrik@krokstorpskvarn.se

Skriv namn och telefonnummer i mejlet.

Hoppas att ni har möjlighet att delta!
Mvh Patrik


2018-04-11

Hej Pelletskund

Trots oförmågan att kunna leverera önskad mängd i rätt tid höjer nu ledande pelletsproducenter sina priser!

Den 2 maj genomför Scandbio en prishöjning med 155 SEK per pall och 190 SEK per ton. Order till nu gällande priser behöver komma in senast 29 april. Tyvärr är det fortfarande begränsning på max 2 pallar per order och förlängd leveranstid som gäller.

Enligt Mats Sjögren, försäljningschef Scandbio beror höjningen på:

 • Kraftigt stigande priser på råvara
 • Ökade kostnader på frakt, pallar, plastemballage mm.

SCA Bionorr har inte aviserat om någon prishöjning, än.

Det är alltid tråkigt med prishöjningar men vi hoppas på fortsatt goda relationer.

Vi kan bara jobba för att erbjuda Er den bästa servicen!

Med vänlig hälsning Patrik
Krokstorps Kvarn AB


2018-03-02

Fortsatt långa leveranstider

Kaos är ett starkt ord, men det råder hur som helst stora problem i pelletsbranchen. Framförallt är det råvara som varit ett bekymmer och nu också den stränga kylan. Det är fortsatt 3 veckors leveranstid som gäller.

Från och med 02-03-2018 börjar dessutom ransonering! Max två pallar per leverans och två ton vid bulkleverans.

Vi har fortsatt gott om pallar i eget lager och klarar våra leveranser i närområdet där vi själva är transportör.

Är ni osäkra på hur ni berörs av rådande situation är ni välkomna att ringa oss. Tel 0512-520 55.2018-01-29

Förlängda leveranstider

Från och med 1 februari förlängs leveranstiderna på direktleveranser från Scandbio.

Ny leveranstid blir 15 arbetsdagar, i praktiken 21 dagar som längst. Förändringen är tillfällig meddelar Scandbio. Orsaken är att råvarutillgången blivit kraftigt begränsad på grund av den blöta hösten/vintern.

De bulk och pall leveranser som Krokstorps Kvarn själva ombesörjer berörs ej, där gäller fortfarande 5 arbetsdagar.2018-01-15

En mindre prishöjning på Scandbios produkter

Den 15 januari kommer vi genomföra en mindre prishöjning på Scandbios produkter. Bulkpriset höjs med 80 sek per ton och pallpriset med 70 sek per pall.

Förklaring till detta är dels att tillgång och efterfrågan på råvara har förändrats. Och dels att efterfrågan på pellets har ökat under 2017, främst från förbrukare i Europa. Detta har medfört att pelletsimporten till Sverige har minskat samtidigt som exporten från Sverige har ökat.

Dessutom har produktionen anpassats till en lägre tillväxt inom landet de senaste åren. Vi ber om Er förståelse för detta och tror att den ökade efterfrågan kan leda till något positivt för alla på pelletsmarknaden.

Det behöver ske både utveckling av system och utbildning av servicetekninker.2017-12-22

Scandbio meddelar idag att man lider av leveransförseningar under kommande helger.

Den normala leveranstiden på fem arbetsdagar kan komma att bli tio arbetsdagar.
Man räknar med att vara i kapp under vecka 3. Vi ber om ursäkt och hoppas att ni har överseende med detta.
Till Er som vi själva står som transportör håller vi tiderna.2017-11-21

God Jul & Gott nytt år

Även i år känns det självklart med ett bidrag till cancerfonden. Hoppas att många bäckar små kan föra
forskningen framåt och till slut få stopp på skiten!

Almanackor finns att hämta hos oss. Har ni inte möjlighet att hämta så kan vi naturligtvis skicka en, men då får ni höra av er.

Passar på att tacka alla våra trevliga kunder för året som gått.
Och Önskar Er en riktigt God Jul och Gott Nytt År 

Patrik Britta Kenth
Lennart Kjell


 


2017-10-01

Leveranstider och hemleverans av Stallpellets

Leveranstider:

Vi påminner om att från och med den 1 oktober till 30 april ändras våra leveranstider från 10 till 5 arbetsdagar.

Beställningsdag räknas ej som leveransdag.

Stallpellets:

Nu ingår frakten i priset vid köp av minst 2 pallar Stallpellets.


2017-09-11

Filmklipp

Se vårt nya filmklipp från Scanbio.

 


 


2017-02-03

Nytt släpfordon för pelletsleveranser

Den 1 februari tog vi ett nytt släpfordon i bruk. Släpet är anpassat för leverans av Pellets.
Investeringen kommer att effektivisera leveranserna till våra villakunder.

Vi är övertygade om att fossilfritt biobränsle är ett viktigt energislag i den pågående energiomställningen

 


2016-12-09

God Jul och Gott Nytt År!

I år skickar vi inte några almanackor utan skänker istället ett bidrag till cancerfonden. Almanackor finns dock att hämta hos oss. Har ni inte möjlighet att hämta så kan vi naturligtvis skicka en, men då får ni
höra av er.

Passar på att tacka alla våra trevliga kunder för året som gått.
Och Önskar Er en riktigt God Jul och Gott Nytt År


Patrik

 


2016-09-30

Pellets från Agrol och Neova heter nu Scandbio

Nytt namn i ny förpacking, men pelletsen är av samma höga kvalitet och rekommenderas fortfarande av Sveriges sotare.

Nykundsrabatt!

Prova oss och få 100:- rabatt per ton.

Ladda ner utskick i pdf-format »

 

 

 


2016-08-18

Två stora historier - En större framtid

"Lantmännen Agroenergi, en del av Lantmännenkoncernen, och Neovapellets, med finska Vapokoncernen som ägare, var under många år två ledande aktörer på den skandinaviska bioenergimarknaden. 2014 slogs de båda verksamheterna samman och bildade Agroenergi Neova Pellets AB.

Sveriges största bolag inom fasta förädlade trädbränslen var skapat. 2016 bytte företaget namn och blev SCANDBIO, vilket sammanfattar både vårt geografiska arv och våra produkters biologiska ursprung.

Med vårt nya namn fortsätter vi att leda och stärka branchen som en integrerad del av Sveriges framtida energimix."

TONE JOHNSEN
MARKNADSFÖRINGS OCH KOMMUNIKATIONSANSVARIG

 

 

 


2015-09-23

Jakttider! - Köp ditt hundfoder hos oss!

2015-09-03

Värmepellets i bulk eller på pall

2015-09-03

Välkommen som kund hos oss!